Friday, 15 April 2011

Gambar: Polis Benarkan Demonstrasi di Bukit Katil?
Selepas solat Jumaat di Masjid Bukit Katil yang terletak tidak jauh dari PASTI Jaya Insan, seramai 200 orang telah berkumpul untuk menyatakan bantahan terhadap kerajaan UMNO/BN Melaka yang diterajui oleh Ketua Menterinya, Ali Rustam.

Demonstrasi aman yang tidak diganggu polis dan tiada polis langsung itu menujukkan sikap polis yang matang bahawa kebebasan rakyat perlu ditonjolkan dan tidak boleh menghalang prinsip demokrasi yang turut dilaungkan oleh UNMO/BN.

Demontrasi itu menuntut supaya kerajaan yang zalim tidak merobohkan tempat anak-anak kecil belajar memandangkan Pusat Asuhan Tunas Islam itu bukan baru beroperasi setahun atau lima tahun tetapi lebih 14 tahun telah beroperasi di Bukit Katil.

Tetapi mengapa disaat ini UMNO/BN tiba-tiba mahu menjadikan lokasi itu sebagai temapt membuat jalan raya dan jika difikirkan ia seperti tidak masuk akal. Inilah sikap pemimpin yang jahil dalam agama. Demi kepentingan politik mereka sanggup bunuh generasi anak-anak kecil ini.Tanda oleh kijang59 - Hakcipta kijang59

1 Komen:

Putra IJ80 said...

Tidak semua mereka jahil dgn apa yg.berlaku.

Di samping arahan dan peraturan.,mereka juga cuba melihat kaeadah Budi Bicara(sole- discretion) yg.bole di laksanakan.

Kita perlu bersabar.,

Kerana Allah telah berjanji org.yg beriman dan sabar saja yg.akan beroleh kemenangan.

Kan begitu.

He!he!Jgn Maree!!!!!