Orang Johor Lebih Minat UMNO Dari Parti Lain

Kajian baru-baru ini oleh Politweet mendapati pengguna Facebook di Johor mempunyai minat yang lebih tinggi untuk Umno dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berbanding pembangkang atau Tun Dr Mahathir Mohamad.

Daripada 510,000 orang ditinjau itu, 460,000 pengguna Facebook mencatatkan minat terhadap Umno, dengan lebih separuh daripada mereka (270,000) adalah lelaki.

PKR dan DAP hanya mencatatkan satu pertiga daripada jumlah peminat Umno, dengan masing-masing dipilih oleh 180,000 dan 160,000 pengguna.
Membandingkan PAS dengan Umno, parti Islam itu hanya menarik 10 peratus (46,000 pengguna) daripada apa yang diterima oleh Umno.

BERSATU tidak dimasukkan dalam tinjauan itu.

Kajian itu juga mendapati bahawa pengguna Facebook di Johor lebih berminat terhadap Najib daripada Pengerusi Pakatan Harapan Mahathir.

Berbanding dengan 460,000 pengguna yang berminat dengan perdana menteri, bekas perdana menteri itu hanya berjaya menarik 180,000 orang.

Menariknya, pengguna wanita lebih tertarik terhadap Najib (180,000) daripada yang mereka yang berminat dengan Mahathir (57,000).

Politweet mengira keputusan ini berdasarkan aktiviti di rangkaian laman web sosial popular termasuk suka halaman, hantaran dan kongsi.

Comments

Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA  dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi.Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di No Wa 085-254-384-488- rasa
senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB TANPA TUMBAL