Monday, 28 November 2011

Siapa Ambil Gambar Aku Bercium Ni?


KUANTAN - Memalukan. Itulah perkataan yang sesuai menggambarkan perbuatan tidak senonoh dua individu dipercayai sepasang kekasih apabila tanpa segan silu melakukan maksiat dalam kereta yang diletakkan di tempat letak kereta belakang lorong kedai, Jalan Datuk Lim Hoe Lek di sini, petang semalam.

Perbuatan terkutuk pasangan berusia dalam lingkungan 20-an itu sempat dirakam orang awam kebetu-lan berada di kawasan itu.

Lebih memalukan, pasangan wanita yang melakukan adegan itu nampak sopan dengan bertudung dan berbaju kurung.

Orang awam dikenali sebagai Fook berkata, adegan memalukan dalam kereta jenis Proton Saga itu berlaku kira-kira 20 minit.

Menurutnya, dia kebetu-lan di pejabat berhampiran kawasan itu ternampak kelibat mencurigakan pasangan terbabit sebelum keluar meninjau kerana bimbang berlaku kejadian jenayah di situ.

“Selepas mengamati barulah saya tahu peristiwa sebenar di mana pasangan kekasih itu sedang asyik bermadu asmara di tempat terbuka tanpa segan silu,” katanya.

Fook berkata, tidak lama kemudian dia ternampak kereta itu beredar namun masih berlegar di kawasan terbabit sebelum meninggalkan kawasan itu.

Sementara itu, seorang pekerja swasta di kawasan berkenaan yang mahu dikenali sebagai Rahman berkata, lorong belakang yang agak tersorok dan jarang dilalui kenderaan memberi kesempatan kepada pasangan gelojoh nafsu seperti itu melakukan aksi terlarang.

Dia berkata, beberapa rakannya pernah menceritakan terserempak dengan pasangan kekasih yang sedang memadu asmara dalam kereta seperti mana aksi yang dirakamkan itu.

“Kalau boleh, pihak berkuasa agama turut memberi tumpuan dan membuat rondaan di kawasan lorong belakang bagi membendung gejala negatif ini.

“Mungkin pasangan kekasih seperti itu berani melakukan maksiat kerana mereka tahu kawasan itu ‘selamat’ dan tersorok,” katanya.

1 Komen:

mselim said...

Bercium di tempat awam @ sunyi adalah perkara biasa...kerana masyarakat x ambil kisah....dan masyarakat hanya menyerahkan tugas itu kepada penguatkuasa...
Kenapa maksiat dibiarkan?...jgn nanti dan mengandung baru lah menyesal, bayi mcm mana?....buang aje,,,2 lah senang dapat senang buang,,,,
Atas dasar amal makruf nahi munkar...
Pencegahan adalah lebih baik daripada perubatan....cegah sebelum parah,,,,kalu dah parah x guna...

p/s : Kalu kite terjumpa maksiat...tegurlah kalu x makan saman ape lagi report lah pej.agama...kite turut berdosa kerana membiarkan maksiat depan mata...

sorry lah kalu komen ini "pedas"...tp demi kebaikan bersama...k

kalu x nanti kite yg x