Streaming TV [Live]


Komuniti

Nuffnang

Thursday, 24 November 2011

Muhyiddin Pula Menyalak


Urusan kerajaan negeri dan kerajaan persekutuan pasti akan menjadi lebih mudah "dan mengindahkan" jika Pas dan UMNO boleh menjadi satu pasukan - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Wei sembab! Bayar dulu royalti rakyat Kelantan. Jangan nak menyalak. Johor pun engkau gagal nak jaga inikan pula mahu bercakap pasal Kelantan. Alasan bila bersatu baru dapat royalti. Shit! Mengapa perlu bersatu? Di Terengganu, Sabah dan Sarawak boleh pula diberikan royalti tanpa bersatu tapi bila masuk bab Kelantan, liat macam daging tut...

Jangan jadi juara menyalak sebelum langsaikan hutang rakyat Kelantan dengan pemberian royalti. Jangan dialih isu air untuk menutup kepincangan lembu-lembu UMNO dan penafian royalti rakyat Kelantan. Berapa ramai lagi UMNO mahu menglembu hitamkan pemimpin mereka yang seperti lembu? Jangan janji kosong kalau jambatan Sultan Yahya Petra sudah 4 kali tertangguh untuk disiapkan.

Engkau jangan menyalak lebih. Johor engkau akan tumbang kerana kebodohan Perdana Menteri yang terdahulu membuat persempadanan semula. Laporan mengatakan Johor bakal tumbang ekoran salah strategi persempanan semula pada tahun 2004 apabila kawasan Melayu hanya tinggal 45 peratus dan kawasan Cina 55 peratus.

Pada tahun 2004, tujuan persempadanan semula melebihkan majoriti Cina kerana kaum Cina pada masa itu menyokong BN namun itu sudah berlalu dan akan meranapkan BN yang majoriti Melayunya 45 peratus. Pengundi Cina akan mengajar BN Johor akibat kebodohan pemimpin BN pada ketika itu. Sediakanlah wang yang banyak untuk ditabur kepada kaum Melayu supaya mengundi BN.

1 comments:

Reformis Anak Muda said...

Wahai TPM ku dunggu... Ahli dan pemimpin PAS semuanya cerdik-cerdik belako... bukannya apa yg dunggu cakap kami boleh terpengaruh... Sorry... Umno boleh 'Go To Hell!!!'