Sunday, 26 June 2011

Khairy Pun Kena Ugut


Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin hari ini mendakwa beliau juga menerima ancaman terhadap keselamatannya melalui SMS.

Menurut twitternya, ahli parlimen Rembau itu berkata beliau, setiausaha Pemuda Umno, Megat Firdouz dan beberapa pemimpin pergerakan itu menerima SMS memberi amaran kepada mereka tentang risiko perhimpunan 9 Julai yang dirancang oleh beberapa pihak berhubung pilihan raya yang adil dan bebas.

Twitternya berbunyi: "SMS kpd saya, Megat SU Pemuda UMNO & pimpinan lain mengenai himpunan 9 Julai merupakan ugutan terhadap Keselamatan. Akan report Polis. # Fb

Twitter Khairy itu datangnya hanya beberapa hari selepas pengerusi BERSIH 2.0 Datuk Ambiga Sreenevasan menerima SMS amaran Rabu lalu sekiranya meneruskan perhimpunan Ahad depan.

PAS Selangor dan Wilayah Persekutuan Belia berikrar untuk membawa lebih 100,000 ahli mereka menyertai perhimpunan BERSIH, yang dijadual bermula di tiga lokasi berbeza dan kemuncak ialah penyerahan memorandum mengenai pilihan raya bebas dan adil kepada Istana Negara.

Tiada satupun kumpulan yang terlibat sama ada BERSIH 2.0 dan kumpulan pro-BN seperti Pemuda Umno dan PERKASA - yang mahu mengadakan perhimpunan melawan BERSIH pada hari yang sama, mendapat permit polis.

0 Komen: