Friday, 22 April 2011

Melaka Timbang Mahukan Anak Luar Nikah


 Tahniah Melaka kerana mahukan penambahan jumlah anak luar nikah. Ini semua kerja gila. Sepatutnya banteras gejala anak luar nikah dan bukannya tambah bilangan mereka. Patutlah Bekas Ketua Menterinya yang dulu suka rogol orang rupanya ada misi tertentu.

Bila bekas KM sudah rogol anak orang, jadi tidak mustahil Melaka mahu tambah jumlah pelajarnya di sekolah tersebut. Perasmian sekolah itu telah dirasmikan oleh isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor.

Remaja terbabit yang berusia antara 14 dan 18 tahun, datang dari Johor (14 orang), Melaka (lapan), Pahang (lapan), Negeri Sembilan (lima), Kelantan (lima), Terengganu (tiga), Kuala Lumpur (dua), dan masing-masing seorang dari Selangor, Perak, Sabah dan Sarawak.

Beliau (pengarah) juga berkata sekalipun kapasiti 35 orang sudah dicapai, pihaknya menimbang kemungkinan meningkatkannya kepada 50 orang memandangkan terdapat 15 lagi remaja hamil memohon untuk masuk ke sekolah itu.

Sejak dibuka pada September lalu, Sekolah Harapan telah memberi penempatan kepada 49 remaja hamil, kata Pengarahnya Datuk Ab Rahaman Ab Karim.

1 Komen:

leekonyou said...

ALHAMDULILAH TAMBAH LAGI AHLI UMNO dan kuranglah undi HAMPAS kan bijak tuuu