Wednesday, 2 March 2011

BN Kantoi Mereka Punyai Pencapaian Merosot


Mana perginya slogan mengencing rakyat "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan" seperti yang diwar-warkan oleh BN ketika slogan tersebut dilancarkan. Sekarang BN tahu bahawa pencapaian mereka semakin merosot semenjak kehadiran pilihan raya yang bertubi-tubi akibat kematian ADUN kawasan masing-masing.

Cuma ADUN yang belum mati adalah ADUN dari negeri Perlis. Rakyat di Perlis tertunggu-tunggu siapakah ADUN mereka yang akan mati selepas ini kerana projek pembangunan belum dilaksanakan di negeri pengeluar gula terbesar itu.

Kematian ADUN sangat penting memandangkan kehadiran projek mee segera akan datang berduyung-duyung selepas wakil rakyat mati. Ini menandakan sambutan kematian wakil rakyat lebih didahulukan oleh BN seperti yang berlaku di Merlimau.

Slogan barunya juga membuktikan bahawa BN tidak yakin untuk membawa perubahan kerana sistem perlembagaan negara telah dirogol oleh UMNO/BN. Apakah pencapaian yang diperolehi semenjak ditadbir oleh Najib Razak?

Selepas ini, untuk merencanakan hasrat BN maka kita harus berdoa untuk kematian wakil rakyat supaya tema "Rakyat Didahulukan" dapat diterjemahkan dalam mencapai cita-cita yang diimpikan oleh BN. Sebab itulah di Tenang dan Merlimau mahupun Kerdau, "Pencapaian Diutamakan" tidak lagi wujud dan yang tinggal "Rakyat Didahulukan"

0 Komen: