Friday, 5 March 2010

Kerajaan BN Bodoh Campur Urusan IKIM

Bangan dan baculnya mereka yang menjadikan politik sebagai elemen untuk menjatuhkan seseorang individu. Ini berlaku kepada bekas Pengarah IKIM yang telah diarahkan meletakkan jawatan gara-gara menjemput penceramah dari  PAS, Ex-Perdana Menteri dan Ex-Mufti Perlis.

Aku mahu tanya mereka yang cuba mempolitikkan isu perletakkan jawatan ini. Adakah peceramah yang dijemput itu menyampaikan ceama politik? Pendengar IKIM yang akan menjadi saksi. Beliau menjemput pun hanya untuk Muzakarah bagi membincangkan isu nama Allah.

Lagi sekali kerajaan UMNO/BN dan juga kerajaan Malaysia yang juga diketuai oleh lelaki dungu dari Pekan al Mongolia yang  bolehlah disifatkan bacul dan bangsat. Pegecut dan kecut telur dalam isu berkaitan agama. Sebab itu rakyat di bawah pimpinannya jahil seperti jahilnya seorang Ketua Kerajaan.

Pembaca bolehlah membaca posting ini seperti yang ada d bawah ini:
 
Beliau dikatakan telah diberikan tekanan oleh pihak atasan bagi meletakan jawatan berikutan tindakannya menjemput Presiden PAS bagi menyertai Muzakarah Pakar anjuran IKIM pada 21 Januari lepas. Muzakarah itu diadakan bagi membincangkan isu nama Allah dan Tun Abdullah turut hadir bersama bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainal Abidin.

Sebelum ini juga, beliau turut dikatakan mengunakan kedudukannya bagi menjemput beberapa Ustaz-ustaz PAS untuk menjadi penceramah dan memberikan kuliah agama di Radio IKIM. Ya! mereka hanya beri kuliah agama, bukan ceramah politik. Pendengar Radio IKIM boleh jadi saksi.

Ekoran dari tindakan beliau yang tidak disenangi itu, gaji beliau ditahan, elaun dan bayaran claim beliau turut tidak dibayar.

Jika melawat laman web IKIM, nama beliau juga sudah dikeluarkan walaupun baru 4 hari beliau letak jawatan. Tiada sebarang majlis perpisahan diadakan untuk beliau dan akhirnya beliau kembali menjadi orang dagang walhal kehadirannya selama setahun di IKIM telah banyak memberikan perubahan besar kepada imej dan rating Radio IKIM.

Memang tidak logik, dalam keadaan ekonomi yang gawat ini beliau yang baru setahun dua bulan bekerja dengan IKIM mahu letakan jawatan tanpa sebab. Lainlah kalau beliau mendapat tawaran jawatan yang lebih baik. Ada juga logiknya. Kini Ahmad Jais dilaporkan menjadi penceramah bebas dan tidak mempunyai pekerjaan tetap.

Selepas ‘perletakan jawatan’ beliau, dikhabarkan bahawa beberapa slot ceramah yang kebanyakannya disampaikan oleh Ustaz-ustaz PAS akan disusun semula dan dimansuhkan perlahan-lahan. Beberapa DJ dan kakitangan juga dikatakan menerima tekanan yang sama agar mereka meletakan jawatan.

Berita dan cerita ini tersebar luas di IKIM dan pendengar setia Radio IKIM pasti mahu mencari jawapannya. Tidak sepatutnya beliau dipecat jika alasan Politik sedangkal itu digunakan. Beliau sebagai seorang yang berilmu telah mengunakan kedudukannya bagi meletakan orang-orang yang berilmu tanpa mengira apa jua parti untuk kebaikan masyarakat. penyingkirannya adalah satu kezaliman!

Saya yakin, IKIM akan menafikan cerita ini. Tapi kebenaran itu tidak akan dapat disembunyikan sampai bila-bila. Teman saya juga mengatakan bahawa sampai sekarang beliau belum menerima gaji terakhirnya! memang zalim 

Sila klik di sini untuk megetahui

0 Komen: