Pengikut Blog

Peringatan Dari Langit

Minyak Naik Selepas PRK Merlimau dan Kerdau

Tuesday, 22 February 2011

Tulus ikhlas dari kerajaan Barisan Nasional menyatakan akan ada kenaikkan minyak selepas kedua-dua Pilihan Raya Kecil di DUN Merlimau dan di DUN Kerdau. Rakyat telah diberikan habuan wang ringgit di DUN Merlimau supaya mereka tidak kecoh untuk kenaikkan minyak selepas PRK nanti.

Kenaikkan harga minyak itu adalah dari RON 95. Kerajan berkata mereka tidak lagi dapat menampung subsudi kerana telah banyak menghabiskan wang di PRK Merlimau ini. Bagi mendapatkan kembali duit, kerajaan terpaksa menaikkan harga minyak tersebut.

Kerajaan turut menyatakan kenaikkan harga minyak itu adalah paling rendah jika dibandingkan dengan negara bukan pengeluar minyak. Minyak terpaksa dinaikkan untuk menampung kos operasi pihak Barisan Nasional yang masih berhutang bahan kempen pilihan raya sebanyak RM218 juta dari syarikat Elegance Advisory.

Rakyat sepatutnya melenting kerana kenaikkan tersebut hasil dari khidmat kerajaan Barisan Nasional yang mendahulukan rakyat. Maka rakyat tidak sepatutnya derhaka kepada Barisan Nasional. Rakyat kena undi Barisan Nasional demi kepentingan kroni. Jika harga minya tidak naik, siapa lagi mahu naikkan harga tersebut kecuali Barisan Nasional.

Selain itu, kemenangan Barisan Nasional adalah titik mula kenaikkan harga minyak. Minyak terpaksa dinaikkan kerana selaras dengan kenaikkan air di DUN Tenang. Rakyat harus terima hakikat. Barisan Nasional berbuat demikian untuk menyeimbangkan kos kerugian di Tenang.

Adakah mahu mengundi Barisan Nasional selepas diumumkan akan ada kenaikkan harga minyak selepas PRK? Jangan jadi bodoh untuk memangkah Barisan Nasional. Sebagai tanda benci akan parti yang menentang Barisan Nasional maka pangkahlah Pakatan Rakyat demi protes Pakatan Rakyat kepada Barisan Nasional.

Barua UMNO/BN melaporkan di sini

0 comments:

Sahabat Singgahan

Nuffnang

Malaysiakini

KeadilanDaily

UMNO Online

Utusan Online

Kosmo Online

 
 
 

Top 10 Blog Sahabat